Program podeželja

Koledar dogodkov

Vabilo na dogodek: SKP in biotska raznovrstnost po letu 2020 - priporočila znanosti
sreda, 19. maj 2021, 14:30 - 16:30
Ogledi : 106

Spoštovani,

vljudno vas vabimo k udeležbi na javno predstavitev rezultatov posvetovanja raziskovalcev in strokovnjakov na temo Skupne kmetijske politike in ohranjanja narave v novem programskem obdobju.

Kljub prizadevanjem in naložbam ter nekaterim lokalnim uspehom skupna kmetijska politika (SKP) na splošno ni uspela zaustaviti izgube biotske raznovrstnosti kmetijskih zemljišč. Med oktobrom in decembrom 2020 so raziskovalci in strokovnjaki iz 13 držav članic na spletnih delavnicah zbirali in podajali priporočila za izboljšanje uspešnosti SKP na področju biotske raznovrstnosti. Priporočila je dopolnila spletna raziskava. Skupno je prek svojega strokovnega znanja prispevalo več kot 300 raziskovalcev in strokovnjakov iz 22 držav članic. Dogodek smo v novembru organizirali tudi v Sloveniji (posnetek je dostopen na YouTube strani Biotheniške fakultete).

Dogodek bo potekal preko spleta v sredo, 19. 5. 2021, med 14.30 in 16.30 uro. Celotno zbirno poročilo, ki bo objavljeno, povzema priporočila tako za EU kot za posamezne države članice.

K udeležbi se lahko prijavite preko spletne strani, kjer lahko tudi vnaprej zastavite vaša morebitna vprašanja in zaprosite za osnutek poročila delavnic. Končno poročilo bo sicer javno objavljeno na dan dogodka.


V imenu organizatorjev se vsem udeležencem slovenskih delavnic ponovno zahvaljujeva za udeležbo in prispevek k tej zanimivi mednarodni pobudi.

Lep pozdrav,
Tanja Šumrada in Ilona Rac

logotip biotehniške fakultete