Program podeželja

Koledar dogodkov

Delavnica Zaposlitvene priložnosti na kmetijah

četrtek, 23. november 2017 09:00
Ogledi : 148

Vljudno vabljeni na delavnico "Zaposlitvene priložnosti na kmetijah", ki bo potekala v četrtek, 23. novembra 2017, ob 9. uri, v sejni sobi Občine Medvode (Cesta komandanta Staneta 12, 1215 Medvode).

Peter Svetina, specialni pedagog in strokovnjak s področja usposabljanja in zaposlovanja invalidov je idejni vodja in eden izmed ustanoviteljev Zavoda Grunt, ki deluje na kmetiji Zadrgal v Komendi. Zavod posluje že tretje leto, ima osem zaposlenih, redno izplačuje plače, investira in širi svojo dejavnost. Zaposleni na kmetiji opravljajo različna kmetijska dela: delo v hlevu in na polju, priprava polizdelkov ter prodaja in distribucija le-teh. Na kmetiji se tako ustvarjajo in ohranjajo delovna mesta za težje zaposljive, povečuje se samooskrba in zagotavlja razvoj podeželja.

Delavnico pripravlja lokalna akcijska skupina LAS Za mesto in vas. Delavnica se izvaja v okviru operacije Zaposlitvene priložnosti na kmetijah in je delno sofinancirana iz sredstev EKSRP, Podukrep 19.3 – Priprava in izvajanje dejavnosti sodelovanja lokalne akcijske skupine.

Vabilo s podrobnostmi...

Povezava do predstavitvene brošure...Nazaj