Program podeželja

Koledar dogodkov

4. 4. 2014 - Preurejanje zemljišč kot izziv za razvoj geodetskega inženiringa
petek, 04. april 2014
Ogledi : 953

Zveza geodetov Slovenije in Ljubljansko geodetsko društvo organizirata ob evropskem dnevu geodetov in geoinformatikov 42. GEODETSKI DAN z naslovom: PREUREJANJE ZEMLJIŠČ KOT IZZIV ZA RAZVOJ GEODETSKEGA INŽENIRSTVA, ki bo potekal v četrtek in petek, 3. in 4. aprila 2014, v Ljubljani v Hotelu Mons.

V četrtek, 3. aprila 2014, bo slavnostna akademija v počastitev evropskega dneva geodetov in geoinformatikov, v petek, 4. aprila 2014, pa strokovni posvet na temo Preurejanje zemljišč kot izziv za razvoj geodetskega inženirstva.

Preurejanje zemljišč oziroma zemljiških parcel ima med drugim ključno vlogo pri zagotavljanju temeljev za smotrno gospodarjenje z urbanimi zemljišči, kmetijsko pridelavo in prehransko samooskrbo, smotrno gospodarjenje z drugimi naravnimi viri, energetsko oskrbo ipd. Geodetska stroka ima pri tem ključno vlogo prek postopkov preurejanja zemljišč. Poudarek strokovnega posveta v okviru 42. geodetskega dneva bo na predstavitvi tujih in domačih dobrih praks na področju preurejanja zemljišč in razpravi o vlogi geodetskih strokovnjakov na tem področju. Posebna pozornost bo posvečena neformalni razpravi, ki bo stalno spremljala posvet in bo še dodatno prispevala k izmenjavi izkušenj, mnenj in oblikovanju zamisli za razvoj geodetskega inženirstva na področju preurejanja zemljišč.

V petek, 4. 4. 2014, bo udeležence nagovoril tudi minister za kmetijstvo in okolje, mag. Dejan Židan. Eno izmed predavanj pa bo namenjeno tudi "Komasacije in drugi postopki urejanja kmetijskih zemljišč – stanje in možnosti v PRP 2014-2020".

Več >