Program podeželja

Na spletni strani EIP-AGRI kontaktne točke je objavljen poziv za strokovnjake v dveh novih EIP-AGRI fokusnih skupinah iz naslednjih dveh področij:

- Nekemična obdelava plevelov v poljščinah
- Škodljivci in bolezni oljk

Prijave so odprte do vključno 10. septembra 2018 do 23:59 po bruseljskem času.

Namen fokusnih skupin je vzpostavitev mreže strokovnjakov z določenega področja iz vse Evrope in izmenjava strokovnih mnenj, organizacija strokovnih srečanj in izvedba praktičnih delavnic.
V eni fokusni skupini je vključenih 20 strokovnjakov s kmetijskega področja, med katerimi so tudi kmetje, kmetijski svetovalci, raziskovalci, podjetniki, z namenom izmenjave strokovnega znanja in praktičnih izkušenj z določenega področja.

Več informacij o že delujočih fokusnih skupinah najdete na spletni strani EIP-AGRI in v informativni brošuri, ki je na voljo v angleškem jeziku.

 

Vabljeni ste, da se vključite in s tem prispevate tudi k širjenju novega znanja v Sloveniji kot k širjenju naših dobrih praks in izzivov v EU.

Deli informacije na svojih socialnih omrežjih

V torek, 19. 6. 2018, je v Ljubljani na sedežu KGZS potekal že 9. AGROBIZNISOV POSVET o sodelovanju in povezovanju kmetov in kmetijskih organizacij. Posvet je organizirala ekipa časnika Finance in projekta Agrobiznis.

Na posvetu so bile predstavljene številne dobre prakse povezovanja in uspešnega sodelovanja med kmeti in kmetijskimi organizacijami pri nas. Predstavljen je bil tudi ukrep iz aktualnega Programa razvoja podeželja 2014-2020 in trenutno stanje na ukrepu . Več člankov s posveta lahko najdete v brošuri.

Deli informacije na svojih socialnih omrežjih